Morebiti se bo kdo zaradi samega naslova zbal, a je strah odveč, saj je v tej gurmanski kombinaciji mišljen okusen nadev za palačinke z mladimi termično obdelanimi koprivami. V tej okusni zgodbi predstavljajo koprive prijetno nadomestilo sicer bolj uveljavljene špinače, ki v teh modernih časih najde svoje mesto tudi v kuharskih zgodbah, ki bi bile za naše babice dokaj nenavadne.
SESTAVINE ( zadošča za štiri ljudi )
Zmes za palačinke
¼ kg bele moke
4 jajca
3 velike žlice olja
mleko
½ dcl mineralne vode
PRIPRAVA
v posodi zamešamo sestavine v skupno maso
nato dodamo mineralno vodo
tako pripravljeno maso vlivamo v pekač in oblikujemo posamezno palačinko
Nadev za palačinke
½ kg mladih kopriv
1 glava čebule
1 strok česna
2 rezini masla
100 g sončničnih semen
1 lonček kisle smetane
1 velika žlica vegete
sol
poper
100-200 g mozzarele
PRIPRAVA
na maslu prepražimo narezan česen, čebulo in oluščena sončnična semena
dodamo skuhano mlado koprivo in dušimo še 10 minut
nato dodamo še vegeto in kislo smetano
popramo in solimo po potrebi
na koncu dodamo še na kocke narezano mozzarelo
tako pripravljen nadev namažemo na palačinko
postrežemo narezano na kolobarje ( segreto ali hladno)